«ΓΕΦΥΡΕΣ» | 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοπονήσσου | 22 Οκτωβρίου 2016

1Στα πλαίσια του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοπονήσσου “ΓΕΦΥΡΕΣ”, o “Ορίζοντας Γεγονότων” παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση με τον τίτλο “Γέφυρες”.

Σάββατο 22.10.2016 Ώρα 19:30 | Βουλευτικό | Ναύπλιο

Έργα Ζωγραφικής και Φωτογραφίας από 34 καλλιτέχνες, ενιαίας διάστασης, μέσα από τα οποία ο εικαστικός λόγος αποπειράται να συναντήσει τον ποιητικό κινηματογραφικό λόγο. Η έκθεση αυτή, απλώνει συμβολικές γέφυρες ανάμεσα στην σύγχρονη Ελληνική εκφραστική εμπειρία και το βίωμα, την έμπνευση και τη γνώση, που έχει έντονο το αποτύπωμα στην Ιστορική Πρωτεύουσα της Ελλάδας. Μια κινηματογραφική αφήγηση απ’ το τοπίο ως τη σκοτεινή αίθουσα. Μια έκθεση που αποσκοπεί στο να δημιουργήσει διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα σε δύο χωρόχρονους διαφορετικούς, αλλά και τόσο κοινούς κάποτε…

dsc_0142

Τα έργα πλαισίωσαν στις 10 – 11/10 /2016 το Διεθνές Συνέδριο “Η Ελληνική λογοτεχνία στην Αίγυπτο ως γέφυρα ανάμεσα σε δυο Πολιτισμούς” από τον Τομέα Νεοελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Γλωσσών και Μετάφρασης του Πανεπιστημίου Al-Azhar στο Κάιρο, ένα Πανεπιστήμιο από τα αρχαιότερα στον κόσμο (970 μΧ).

Θα παρουσιασθεί μουσικό δρώμενο από τον Παύλο Σουφλή “Music for a movie”