«Με τα εντελώς απαραίτητα» από την ομάδα Εν Φλω στη Θεσσαλονίκη | Καλοκαίρι 2016

afisaΣτη σταθερή τροχιά του τραίνου, με ή χωρίς τη βίαιη έννοια του χρόνου, οι αποσκευές θα ταξιδεύουν. Ες αεί; Δεν ξέρουμε, μπορεί κι αυτό.

Εξάλλου αυτό δεν έκαναν πάντα οι αποσκευές; Ταξίδευαν. Ταξίδευαν μαζί με τους κατόχους τους ανιχνευτικά, βρέξει χιονίσει, πλάι από ταμπέλες που απαγόρευαν το κάπνισμα ή από χαμηλόθωρους επιβάτες που ρωτούσαν ξαφνικά την ώρα μπας και τύχουν μιας κάποιας προσοχής από το συνεπιβάτη τους.
Οι «εικαστικές» βαλίτσες, αφού πρώτα ταξιδέψουν από τη Νότια στη Βόρεια Ελλάδα με τραίνο σε μια «μεταναστευτική πορεία», θα σταθμεύσουν για ένα δεκαήμερο στο Μουσείο Σύγρονης Τέχνης της Φλώρινας και τέλος θα ξαναταξιδέψουν για να εκτεθούν στο περίπτερο της Art-Athina, σαν μια νοσταλγική συμπύκνωση του χώρου, του χρόνου και της ζωής μας.
Τι περικλείει μια βαλίτσα; Ποιά βαλίτσα κρατάει ο ταξιδιώτης; o μετανάστης; o πρόσφυγας; ποιά είναι η βαλίτσα του καλλιτέχνη; εσωκλείει συμπυκνωμένα τα πιο σημαντικά υπάρχοντα, τα εντελώς απαραίτητα; είναι μια άδεια βαλίτσα έτοιμη να γεμίσει.
Οι βαλίτσες – εικαστικά έργα των ΕνΦλω, θα εκτεθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο ΠΟΕΤΑ Συνεργατικό βιβλιοπωλείο-Καφέ, στη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες:
ΠΟΕΤΑ Συνεργατικό βιβλιοπωλείο-Καφέ: Συνεργατικό εγχείρημα αυτοδιαχείρισης, Αριστοτέλους 34, δίπλα στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο – Θεσσαλονίκη

Εγκαίνια: 25 Ιουνίου, ώρα 20:30