«Οι εν Καλλιθέα Καλλιτέχνες 3»|Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου»|Νοέμβριος 2013

Οι εν Καλλιθέα Καλλιτέχνες 3Την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 στις 19:30 εγκαινιάστηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου» η ομαδική έκθεση «Οι εν Καλλιθέα Καλλιτέχνες 3» η οποία είναι η τρίτη κατά σειρά του θεσμού. Στην έκθεση συμμετέχουν με ένα αντιπροσωπευτικό τους έργο 34 καλλιθεάτες εικαστικοί καλλιτέχνες, μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Χαρακτηριστικό είναι το πάντρεμα των διαφορετικών τρόπων έκφρασης του κάθε καλλιτέχνη, και ο τρόπος με τον οποίο σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές η δημιουργικότητά τους μας δείχνει τις ανησυχίες αλλά και τις προτάσεις τους για τον δρόμο προς την πολιτιστική αλλά και πολιτισμική πορεία της πόλης και του τόπου. Αξίζει να σημειωθεί και η μεγάλη γκάμα των ηλικιών των καλλιτεχνών που συμμετέχουν, στοιχείο που δείχνει και την διαφορά στην σύλληψη των ερεθισμάτων και των ιδεών και το πώς αυτές αποτυπώνονται στις τρεις ή στις δύο διαστάσεις των έργων. Είναι ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε το πως όλες αυτές οι διαφορετικές τεχνοτροπίες και προτάσεις συνυπάρχουν υπό την ομπρέλα της κοινής έκθεσής τους.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Γιάννης Αϊτινίδης, Μανώλης Αναστασάκος, Γιούλη Βρανά, Δημήτρης Φαμελιάρης, Χρήστος Μαχαιρίδης, Σταμάτης Μεταξάς, Πάνος Παπαζάχος, Χριστίνα Γεωργαντοπούλου, Γιώργος Λούκας, Μάρθα Κορίτσογλου, Ρεγγίνα Κατσαίτη, Δέσποινα Κουβάτσου, Κερασιά Τουλιάτου, Ανδρέας Μαράτος, π. Αμιλόχιος Καμίτσης, Ναταλία Καζιρέλοβα, Αγγελική Μώρη, Κέλλυ Βαρδάκα, Ιωάννα Δελφίνο, Νίκος Μποκέας, Μαργαρίτα Μαρασίδου, Βάσια Λεοντοπούλου, Αλεξία Κυριαζοπούλου, Κωνσταντίνα Παρασκευοπούλου, Παναγιώτης Σωτηριάδης, Δομινίκη Κριπαράκου, Ιωάννης Σπανοδήμος, Βερονίκη Δαμιανίδου, Μιχάλης Κευγάς, Δέσποινα Μαλατέστα, Μαρία Βεργοπούλου, Σοφία Κατσαρού, Γκέντση Ρούτσης.
Η έκθεση θα διαρκέσει από 4 έως 23 Νοεμβρίου 2013.
Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00 & 18:00-21:00.