Τέχνη στη σκιά της βουκαµβίλιας|Kerassia’s Art Gallery|Φισκάρδο 2010

Τέχνη στη σκιά της βουκαµβίλιας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στην εφημερίδα TA NEA
Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

10Μόλις 300 µ. από το γραφικό λιµανάκι του Φισκάρδου στην Κεφαλονιά, µια φιλόξενη αυλή κάτω από µια µεγάλη µπουκαµβίλια έχει µετατραπεί σε στέκι φιλοτέχνων. Εκεί όπου µε θέα στον Φάρο έχει στήσει την γκαλερί της η Κερασία Τουλιάτου. Λάδια σε καµβά, έργα αγιογραφίας, δηµιουργίες από πεπιεσµένο χαρτί και κατασκευές είναι µερικά µόνο από τα έργα που εκθέτει στο κατώι ενός παλιού κεφαλονίτικου σπιτιού η καλλιτέχνις µε σπουδές στη ζωγραφική και τη βυζαντινή τέχνη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Ιδιαίτερα ευαισθητοποιηµένη στο χρώµα, η ζωγράφος κατορθώνει µέσα από αυτό να τονίσει την ατµοσφαιρικότητα των έργων της, καθώς εδώ το χρώµα και το φως εκπέµπονται και συνάµα απορροφώνται, ακτινοβολούν και συγχρόνως διεισδύουν στο φυσικό στοιχείο και περιβάλλον για να διαµηνύσουν στην ουσία µια ιδιωµατικά εννοηµένη µεταφυσική ατµόσφαιρα» σηµειώνει για τη δουλειά της Κερασίας Τουλιάτου η ιστορικός Τέχνης Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν.

Η έκθεση ζωγραφικής θα φιλοξενείται από 20 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου στην «Κerassia’s – Art Gallery» (Φισκάρδο, Κεφαλονιά).